راهنمای خرید و آشنایی با تجهیزات تهویه مطبوع

  • ۰
  • ۰

 تصور کنید که بعد از گشت و گذار در خیابان های آفتاب زده در فصول گرم، دوست دارید در فضایی قرار گیرید که این گرمای نفس گیر را جبران کند. بهترین چیزی که می تواند حال و هوای شما را عوض کند، یک کولر گازی خوب و با کیفیت است. اما حتما می دانید که تنوع کولر گازی آنقدر زیاد هست که شاید برای خرید آن دچار دردسر شوید؛ زیرا محصولات زیاد با برندها و قیمت های مختلف و فروشندگانی وجود دارند که هر کدام اطلاعات متفاوتی را در اختیارتان قرار می دهند. اما نگران نباشید چرا که ما در این مطلب قصد داریم بهترین راهنمای خرید کولر گازی و اسپلیت را در اختیارتان قرار دهیم تا از توضیحات اضافه بی نیاز شوید.

چگونه کولر گازی بخریم؟

در هنگام انتخاب یک واحد تهویه مطبوع یا همان کولر گازی، عوامل بسیاری دخیل هستند. سیستم های تهویه مطبوع در قیمت، بهره وری انرژی و ظرفیت خنک کنندگی با یکدیگر تفاوت دارند.
نوع دستگاه تهویه مطبوع یا همان کولر گازی که برای خانه مناسب است نیز بستگی به اندازه اتاق، پنجره یا دیوار باز و شرایط نصب دارد. پس قبل از هر چیز در راهنمای خرید کولر گازی باید بگوییم تحقیق در مورد این وسیله را به هیچ عنوان فراموش نکنید. چرا که هر یک از انواع کولرگازی ها در هزینه، طراحی ظاهری، قدرت برند، خدمات و مصرف انرژی با یکدیگر متفاوتند. برای خرید کولر گازی بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید:

1. انتخاب های خود را با توجه به نوع، ظرفیت و برند کولر گازی مورد نظر محدود کنید.

حتما می دانید که انواع مختلفی از کولرگازی ها وجود دارند که شما می توانید براساس نیاز خود یکی را سفارش دهید. مثلا سیستم های تهویه مطبوع می توانند پرتابل باشند و یا به دیوار نصب شوند. تصمیم با شماست که کدام یک را برای فضای خانه یا محل کار خود انتخاب می کنید. پس انواع کولر گازی به شرح زیرند:

کولر گازی پنجره ای:

برای راه اندازی این کولر گازی ها، نیازی به برق کشی مجدد نیست، به این معنی که تنها با اتصال کابل برق به پریز، می توانید از آن استفاده کنید. حتی در این مدل نیازی به سوراخ کردن دیوار و استفاده از لوله های مسی نیست. اگر بخواهیم از مزیت های این نوع کولر گازی بگوییم، می بایست به قیمت پایین آن و میزان قدرت بالا در خنک کنندگی اشاره کنیم. اما این کولرها دارای وزن زیادی هستند، انرژی بالایی مصرف می کنند و سر و صدای بیشتری را حین کار از خود تولید می کنند.

کولر اسپلیت:

این کولرها، در زمره ی کولرهای گازی گران محسوب می شوند. اما در قبال هزینه ی زیادی که در ابتدا پرداخت می کنید، در ادامه با هزینه های کمتر برق مواجه خواهید بود؛ این بدان معنیست که در دراز مدت این وسیله برایتان صرفه ی اقتصادی خواهد داشت. این کولرها دارای دو بخش داخلی و خارجی هستند که به هر کدام یونیت گفته می شود. برای آنکه این یونیت ها به یکدیگر متصل شوند، از لوله های مسی استفاده می کنند. به همین منظور برای زیباسازی فضا می بایست حفره هایی درون دیوار ایجاد شود، از این جهت نصب این کولرها نسبت به کولر گازی پنجره ای، سخت تر است و لزوما باید توسط خدمات مجاز برند مربوطه نصب و راه اندازی شوند.

کولر گازی ایستاده:

این کولرها کاربردهای خاص و ویژه ای دارند و به دلیل وضعیت قابل حمل بودنشان، می توانند در مکان های مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. یعنی این کولرها هم مصارف اداری دارند و هم خانگی! یکی از مهم ترین موارد استفاده از این کولرها در فروشگاه ها، رستوران ها، بانک ها و … می باشد. چرا که برای استفاده از آن ها، نیازی به ایجاد تغییرات در پنجره و دیوار احساس نمی شود فضایی که کولر گازی درون آن قرار می گیرد را اندازه گیری کنید.
 

2. میزان انرژی مصرفی کولر گازی را در نظر بگیرید:

یکی دیگر از فاکتورهای مهمی در راهنمای جامع خرید کولر گازی، توجه به EER است. این فاکتور نشان دهنده ی راندمان دستگاه به انرژی مصرفی آن است.
هرچه مقدار EER بالاتر باشد به این معناست که کولر گازی انرژی کمتری را برای ایجاد خنکی در فضا مصرف می کند. هرچه این رتبه بالاتر رود، یعنی کولر گازی انرژی کمتری مصرف می کند. پس برای خرید کولر گازی و صرفه جویی در مصرف انرژی، می بایست به این فاکتور توجه ویژه ای شود.

3. ظرفیت خنک کننده را بررسی کنید.

واحد اندازه گیری خنک کنندگی کولر گازی و اسپلیت BTU می باشد که به شکل مضربی از 1000 نمایش داده می شود.
ظرفیت خنک کنندگی یک کولر گازی به کمک BTU در ساعت اندازه گیری می شود؛ هرچه میزان BTU بالاتر باشد، به معنای قدرت خنک کنندگی بیشتر یک کولر گازی می باشد.
برای انتخاب و خرید کولر گازی و اسپلیت ، می بایست به این مولفه توجه ویژه ای نمایید. چرا که کم تر بودن این عدد نسبت به مصرف مورد نیازتان، یک کولر گازی بدون کارایی مناسب را برای شما به ارمغان می آورد، یعنی محیط خنکی نخواهید داشت. در مقابل، اگر این عدد بسیار بالا باشد، قطعا مرتب می بایست انگشت خود را روی کنترل قرار داده و این دستگاه را روشن و خاموش کنید تا مبادا سرما تمام وجودتان را فرا گیرد.
اغلب برای فضایی با متراژ 30 الی 40 متر، یک کولر گازی 24 هزار گزینه ای مناسب است و برای مساحت های کوچکتری مانند یک اتاق خواب، کولر گازی 9 الی 12 هزار بیشتر انتخاب می شود.

4. ویژگی های خاص هر محصول را نیز در نظر بگیرید.

برخی از سیستم های تهویه مطبوع دارای سیستم کنترل از راه دور هستند و کاربران می توانند تنظیمات را از سراسر اتاق اعمال کنند. تایمر یکی دیگر از ویژگی های مفید این دستگاه ها می باشند. آنها به شما اجازه می دهند برنامه های متفاوت را برای زمان های مختلف روز تنظیم کنید یا سیستم تهویه مطبوع را قبل از اینکه به خانه برسید، روشن نمایید. همچنین می توانیم فیلترهایی را برای حذف گرد و غبار، بوها و آلرژی ها نیز از ویژگی هایی که در این دستگاه ها قرار می گیرند، بنامیم. البته اگر در مناطق یا شهرهای شرجی و مرطوب زندگی می کنید، توصیه می کنیم به جای کولر گازی، از کولر آبی استفاده کنید.

5. میزان پرتاب باد کولر گازی را نیز اندازه بگیرید.

میزان پرتاب باد در واقع همان فاکتوریست که نشان می دهد یک کولر گازی تا چه فاصله ای می تواند باد خنک را در محیط انتقال دهد. این معیار بر حسب متر اندازه گیری می شود که می بایست حین خرید کولر گازی و اسپلیت حتما به آن توجه نمایید. کولری که انتخاب می کنید بهتر است دست کم قدرت پرتاب تا 8 متر باد را داشته باشد که البته اگر مساحتی که کولر گازی را در آن قرار می دهید بزرگ است، می بایست به فکر خرید کولری با پرتاب باد بیشتری باشید.

6. مشاوره و بازخورد دریافت کنید.

بررسی ها و مقایسه ی مدل ها را از منابع معتبر و سایت های تخصصی بخوانید. در جستجوی شکایات، نحوه ی ارائه خدمات نصب و گارانتی در مورد مدل ها یا شرکت های خاص باشید. حتی می توانید از کسانی که به تازگی یک سیستم تهویه مطبوع خریداری کرده اند، بازخورد دریافت نمایید.

  • ۰۱/۰۶/۰۱
  • negar fz

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی